Wat is monteren?carflex-banden-apparaat

Met (de)monteren bedoelen we letterlijk dat wij de band op de velg zetten. De bandenmarkt wordt steeds diverser, dus de montage van de band op de velg ook. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld Runflat of aan Ventielsensoren. Zo zijn er nog vele varianten.

Het gebruik van professionele apparatuur is dan ook noodzakelijk om u goed te kunnen helpen.

Wat is Balanceren?

Met balanceren wordt bedoeld het in balans brengen van de band en wiel combinatie, zodat trillingen worden voorkomen. Het wordt vaak verward met uitlijnen, dit is de afstelling van de wielen is onder de auto. Door te balanceren wordt voorkomen dat de autoband en wiel combinatie trillingen (in de auto en/of het stuur)
BM_40-2doorgeeft. Dit is niet alleen erg vervelend, maar kan ook bovenmatige slijtage veroorzaken aan banden, wielophanging en bijv., de wiellagers.

Wanneer moet ik laten Balanceren? 

Bij montage van nieuwe (andere) banden, of nieuwe (andere) wielen moet er altijd gebalanceerd worden.  Het kan ook zijn dat door een aanraking met bijv. een stoeprand een balanceergewicht van het wiel is geraakt.

Bij Bandenservice van den Heuvel bent u ook welkom met blinde wielen (zonder naafgat). Vaak zijn dit wielen van Peugeot, Citroen of Renault. Wij hebben speciale apparatuur die het mogelijk maakt ook deze wielen goed te balanceren.